Прво на факултет, па можда у иностранство

Славиша Миленковић | 06. 05. 2015. – 17:28h | Фото: С.М. | 

Ова школа не памти одељење као што смо ми! Били смо посебни, јединствени, мирни, одговорни. За четири године стекла сам пријатеље до гроба. Заједно смо сазрели.

Матуранти 4/4 Економско трговинске школе у Крушевцу, генерација 2014/2015. (први ред с лева у десно: Ана С, Невена, Бојан, Дејана, Данијела, Сара, Ана М, Никола, Јована, Теодора, Јелена, Горан и Ненад Р, други ред с лева у десно: Немања, Андрија, Јелена Ј, Бојана, Неда, Лола, Ненад, Јелена М. и Тамара Н.

Најтеже им је било да се упишу у ово одељење.

Овим речима Неда Стевановић описује своје другаре и оно што су искусили током школовања. У одељењу пословних администратора од 24 ученика 17 је одлично, док је седморо врло добро. Просечна оцена одељења је 4,34.


 

Најтеже је било уписати се у ово одељење јер је било потребно 88 поена – истичу са поносом додајући да за четири године никада нису колективно побегли са часа.
Неколико ученика се истиче у ваннаставним активностима. Немања Стевановић је најбољи спортиста, Јелена Јаћовић шест година игра фолклор у КУД “14. октобар” у којем је Неда Стевановић провела пет година. Лола Димитријевић је победила на државном такмичењу у беседништву.
 

Најмање изостанака
Све су то добра деца. Мирни и дисциплиновани. Ово је одељење са најмање изостанака. Од почетка године имају само 600, док друга одељења имају и по 2.000 – истиче разредни старешина Дејан Петровић.

-Глумим од шесте године и то ми је пуно помогло. На такмичењу у Нишу освојила сам прво место у категорији слободне теме и друго у категорији импровизоване беседе. Сада ме чекају припреме за упис на Правни факултет. Волела бих да будем адвокат или судија – у даху је испричала Лола.
 
Много су причљивији када говоре о плановима за будућност.
 

Мушкарци су били мањина

Стекли пријатеље за цео живот.

Планирам да упишем економију у Београду. Страх ме је од пријемног јер је јака конкуренција, али верујем у себе – каже Јелена Секулић чија је просечна оцена 4,92.
 
Бојана Раковић ће на Економски факултет у Нишу.
 

За Ниш сам се определила јер тамо имам родбину, а бићу и ближе породици.
Неку своју будућност не везују за економију. Немања Стевановић се спрема за Војну академију, Ана Милосављевић ће на Факултет организационих наука у Београду, док ће Ненад Милутиновић да студира географију. Већина не верује да ће по завршетку факултета живети у Крушевцу.

Себе видим у иностранству. Волела бих да живим и радим у Швајцарској. Познаници ми кажу да је лепа земља за живот – говори Сара Милановић, док би Бојана Раковић живела у Бечу.

Омиљени професори
Омиљени професори су два Дејана. Разредни старешина Дејан Петровић предаје економику предузећа.
Све време је био уз нас, давао нам је пуно слободе и помогао да планирамо будућност. Дејан Петковић, професор права, зна добро да објасни градиво, строг је али правичан – кажу углас.


Теодора Топличевић има другачије жеље.
 
Ако буде прилике да добијем посао у Крушевцу, вратила бих се овде – каже Теодора.
 
Немања Стевановић истиче да су сви помало тужни што ће се растати, али с друге стране су нестрпљиви јер их чекају нова искуства.
Линк ка БЛИЦУ